Ралица от "Игри на волята" с удивителна рецепта

Ралица от "Игри на волята" определено знае някои неща за здравословното хранене и спортуването. Тя е един от гостите в "Черешката на тортата" тази седмица, а менюто ѝ предизвика небивал интерес в нета.

По този повод спортистката сподели тайната за вкусната си здравословна торта, която не се лепи на дупето, както иначе става.

Хелти торта гараш се приготвя лесно, бързо, а вкусовите качества не отстъпват по нищо на оригиналната. Ето обаче необходимите продукти за приготвянето на тортата.

За блата:

300 гр. орехи

7 белтъка

150 гр. кокосова захар

За крема:

200 гр. лешници

200 гр. фурми

Около 350 мл. прясно или ядково мляко

3 с.л. какао

70 мл. кокосово масло

150 гр лешников тахан в крема

шам фъстък за украса

150 гр лешников тахан за намазване на всеки блат/под крема

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците, но не на твърд сня, добавете постепенно захарта. След като се разтвори захарта, добавете смлените орехи и разбъркайте със силиконова или дървена лъжица (шпатула). Ако разбиете белтъците на твърд сняг, блата става много твърд и чуплив, правила съм тази грешка. След това изсипете част от сместа във форма с падащо дъно (аз използвах 18см.) върху хартия за печене, трябва да ви излязат 5 блата и печете за 7-8 мин. с вентилатор на 170 градуса. След като поизстинат ги отделете внимателно от хартията. Ако използвате по-голяма форма, разпределете сместа за 3 или 4 блата и печете малко повече.

За крема

Запечете в сух тиган лешниците да пуснат аромата си. Смелете ги в блендер. Накиснете за малко фурмите във вода, изцедете и ги смелете като добавите част от млякото. Добавете лешниците, маслото, какаото, останалото мляко и всичко заедно блендирайте до получаването на пухкав крем. Оформете тортата и декорирайте по краищата с шам фъстък.

 

Ралица от "Игри на волята" определено знае някои неща за здравословното хранене и спортуването. Тя е един от гостите в "Черешката на тортата" тази седмица, а менюто ѝ предизвика небивал интерес в нета.

По този повод спортистката сподели тайната за вкусната си здравословна торта, която не се лепи на дупето, както иначе става.

Хелти торта гараш се приготвя лесно, бързо, а вкусовите качества не отстъпват по нищо на оригиналната. Ето обаче необходимите продукти за приготвянето на тортата.

За блата:

300 гр. орехи

7 белтъка

150 гр. кокосова захар

За крема:

200 гр. лешници

200 гр. фурми

Около 350 мл. прясно или ядково мляко

3 с.л. какао

70 мл. кокосово масло

150 гр лешников тахан в крема

шам фъстък за украса

150 гр лешников тахан за намазване на всеки блат/под крема

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците, но не на твърд сня, добавете постепенно захарта. След като се разтвори захарта, добавете смлените орехи и разбъркайте със силиконова или дървена лъжица (шпатула). Ако разбиете белтъците на твърд сняг, блата става много твърд и чуплив, правила съм тази грешка. След това изсипете част от сместа във форма с падащо дъно (аз използвах 18см.) върху хартия за печене, трябва да ви излязат 5 блата и печете за 7-8 мин. с вентилатор на 170 градуса. След като поизстинат ги отделете внимателно от хартията. Ако използвате по-голяма форма, разпределете сместа за 3 или 4 блата и печете малко повече.

За крема

Запечете в сух тиган лешниците да пуснат аромата си. Смелете ги в блендер. Накиснете за малко фурмите във вода, изцедете и ги смелете като добавите част от млякото. Добавете лешниците, маслото, какаото, останалото мляко и всичко заедно блендирайте до получаването на пухкав крем. Оформете тортата и декорирайте по краищата с шам фъстък.

 

Гласували общо: 1 потребители