Висш пилотаж

Независимо дали у теб дреме следващият велик готвач, който ще се вихри в кухнята със страст и неизмерим талант, или просто си ценител на висококачествената храна и майсторските кулинарни изпълнения, чети внимателно. Днес ти представяме три неща: две невероятно вкусни възможности да се докоснеш до висшия пилотаж в кухнята и шанса да станеш част от водещия кулинарен институт в Източна Европа - Академия HRC.

Започваме подред. На 27 януари, сряда, ресторантът на Академията - Таланти (ул. Петър Берон 9), ще бъде под италианския флаг. Един от най-добрите италиански готвачи - шеф Роберто дал Сено, застава начело на кулинарния оркестър и заедно с талантливите студенти на HRC ще те изпрати на незабравимо пътешествие до слънчева Италия. Шеф дал Сено е практикувал из целия свят, включително Токио и Париж, за да се завърне в родината си като главен готвач на хотел St. Regis, разположен на частен остров във венецианската лагуна. Пожелаваме ти някой ден да отскочиш до красивия комплекс, а през това време утоли жаждата си за кулинарни приключения с вечерята на шеф дал Сено. Ето и менюто на име Усещане за Венеция:

  • Зимна градина: комбинации от пушени, карамелизирани и жарени върху горещи въглища зеленчуци, пяна от моцарела и хрупкава пръст;
  • Горска приказка: поширано яйце, приготвено на ниска температура, пяна от пармезан и хрупкава пудра от прошуто;
  • Средиземноморското пътешествие: равиоли пълнени с пушен патладжан, сирене бурата и суров доматен сос;
  • Глътка свежест: босилково сорбе и бонбони от лимон;
  • Венецианска ферма: агнешко филе с хрупкава коричка от кафе, сладко-кисел лук, пюре от моркови, тънка гофрета от полента;
  • В чест на капучиното: ванилова пяна, сладолед с канела, бисквитки с желирано кафе.
*Участието е на стойност 45 лв. За да направиш резервация, пиши мейл на talents@hrcacademy.com или звънни на 02/ 421 90 68.

Второто голямо име, с което ще те срещне HRC, е американецът Джъстин Еверет. Днес шеф готвачът движи кухнята на престижния ресторант Cavallo Point в Сан Франциско, като преди това е бил главен готвач в El Dorado Kitchen в Сонома и е работил в едни от най-добрите кухни на Западния бряг - Bouchon в Йонтвил, Auberge du Soleil в Ръдърфорд, Murray Circle и други. Шеф Еверет стои зад първата по рода си програма в Sausalito Marin City School District, чиято цел е да осигури на децата достъп до качествена храна, като популяризира здравословния начин на живот и се бори активно срещу затлъстяването и диабета. В своята работа Джъстин Еверет умело преплита техники от класическата и от модерната кухня и държи продуктите, които използва да са от най-високо качество. До неговото майсторство можеш да се докоснеш на 10 февруари, когато ще гостува на ресторант Таланти и ще ти приготви куп вкусотии от калифорнийската кухня. Менюто очаквай скоро (следи във Facebook).

Ако сме те заинтригували, замисли се дали границите на твоята кухня не са ти твърде тесни. Академия HRC предлага динамична двугодишна програма по кулинарни изкуства, разработена от лидери в образованието и индустрията. Благодарение на модерната база и професионалистите с богат международен опит, от които ще имаш шанса да се учиш, получаваш най-доброто практическо обучение със стажове в изискани ресторанти, хотели и курорти по целия свят. Към всичко дотук прибави мултикултурна среда (в HRC има студенти от всички континенти) и диплома, призната от Комисията за Акредитация на Американската Кулинарна Федерация. Накратко: образование на световно ниво.

Приемът за 2016 вече е открит. Можеш да кандидатстваш за една от двете сесии (март и септември) през сайта на HRC, като попълниш формуляр. Имай предвид, че можеш и да се бориш за стипендия в размер до 1000 евро, в зависимост от академичния ти успех. А от понеделник стартира и състезание за стипендии до 4000 евро! (Повече информация търси на сайта на Академията). Сега побързай да резервираш мястото си за среща с двамата майстори готвачи и не се колебай да станеш част от HRC и да ни изпращаш картички от кулинарните ти пътешествия по света. Успех!

Независимо дали у теб дреме следващият велик готвач, който ще се вихри в кухнята със страст и неизмерим талант, или просто си ценител на висококачествената храна и майсторските кулинарни изпълнения, чети внимателно. Днес ти представяме три неща: две невероятно вкусни възможности да се докоснеш до висшия пилотаж в кухнята и шанса да станеш част от водещия кулинарен институт в Източна Европа - Академия HRC.

Започваме подред. На 27 януари, сряда, ресторантът на Академията - Таланти (ул. Петър Берон 9), ще бъде под италианския флаг. Един от най-добрите италиански готвачи - шеф Роберто дал Сено, застава начело на кулинарния оркестър и заедно с талантливите студенти на HRC ще те изпрати на незабравимо пътешествие до слънчева Италия. Шеф дал Сено е практикувал из целия свят, включително Токио и Париж, за да се завърне в родината си като главен готвач на хотел St. Regis, разположен на частен остров във венецианската лагуна. Пожелаваме ти някой ден да отскочиш до красивия комплекс, а през това време утоли жаждата си за кулинарни приключения с вечерята на шеф дал Сено. Ето и менюто на име Усещане за Венеция:

  • Зимна градина: комбинации от пушени, карамелизирани и жарени върху горещи въглища зеленчуци, пяна от моцарела и хрупкава пръст;
  • Горска приказка: поширано яйце, приготвено на ниска температура, пяна от пармезан и хрупкава пудра от прошуто;
  • Средиземноморското пътешествие: равиоли пълнени с пушен патладжан, сирене бурата и суров доматен сос;
  • Глътка свежест: босилково сорбе и бонбони от лимон;
  • Венецианска ферма: агнешко филе с хрупкава коричка от кафе, сладко-кисел лук, пюре от моркови, тънка гофрета от полента;
  • В чест на капучиното: ванилова пяна, сладолед с канела, бисквитки с желирано кафе.

*Участието е на стойност 45 лв. За да направиш резервация, пиши мейл на talents@hrcacademy.com или звънни на 02/ 421 90 68.

Второто голямо име, с което ще те срещне HRC, е американецът Джъстин Еверет. Днес шеф готвачът движи кухнята на престижния ресторант Cavallo Point в Сан Франциско, като преди това е бил главен готвач в El Dorado Kitchen в Сонома и е работил в едни от най-добрите кухни на Западния бряг - Bouchon в Йонтвил, Auberge du Soleil в Ръдърфорд, Murray Circle и други. Шеф Еверет стои зад първата по рода си програма в Sausalito Marin City School District, чиято цел е да осигури на децата достъп до качествена храна, като популяризира здравословния начин на живот и се бори активно срещу затлъстяването и диабета. В своята работа Джъстин Еверет умело преплита техники от класическата и от модерната кухня и държи продуктите, които използва да са от най-високо качество. До неговото майсторство можеш да се докоснеш на 10 февруари, когато ще гостува на ресторант Таланти и ще ти приготви куп вкусотии от калифорнийската кухня. Менюто очаквай скоро (следи във Facebook).

Ако сме те заинтригували, замисли се дали границите на твоята кухня не са ти твърде тесни. Академия HRC предлага динамична двугодишна програма по кулинарни изкуства, разработена от лидери в образованието и индустрията. Благодарение на модерната база и професионалистите с богат международен опит, от които ще имаш шанса да се учиш, получаваш най-доброто практическо обучение със стажове в изискани ресторанти, хотели и курорти по целия свят. Към всичко дотук прибави мултикултурна среда (в HRC има студенти от всички континенти) и диплома, призната от Комисията за Акредитация на Американската Кулинарна Федерация. Накратко: образование на световно ниво.

Приемът за 2016 вече е открит. Можеш да кандидатстваш за една от двете сесии (март и септември) през сайта на HRC, като попълниш формуляр. Имай предвид, че можеш и да се бориш за стипендия в размер до 1000 евро, в зависимост от академичния ти успех. А от понеделник стартира и състезание за стипендии до 4000 евро! (Повече информация търси на сайта на Академията). Сега побързай да резервираш мястото си за среща с двамата майстори готвачи и не се колебай да станеш част от HRC и да ни изпращаш картички от кулинарните ти пътешествия по света. Успех!

Гласували общо: 1 потребители