Все по-топло време, все повече разходки из града, все повече жажда и поводи за биричка. А пък ако можеше да пропуснеш ширпотребата на скучните лагери и да си правиш сам различни стаутове, ейлове и крафт бири! Всъщност, можеш и то лесно.
Този петък (23 май) в Bio Cafetto пивоварът Кристиян Радев ще ти покаже как се приготвя бира в домашни условия - реално ти трябва комплект за варене на бира, качествени съставки и търпението да изчакаш няколко седмици, докато узрее първата партида. А какъв е точно процесът по извличане на екстракти, откъде се поръчват продуктите и как се отглежда домашно пиво ще научиш на демонстрацията от 19:00 до 22:00. И естествено, ще имаш възможността да опиташ различни бири, представени от Пивотека. Те са произведени от малки семейни пивоварни в Германия и не са от онези, които можеш да намериш навсякъде и по всяко време.
Постер на Алфонс Муха от началото на XX век, рекламиращ крафт бири от областта Мюз в североизточна Франция
Няма да те карат и да стоиш гладен, разбира се. Ще ти покажат технология за различни видове хляб, приготвени с мая от хмел - бирен хляб, фугаси, фокача и всякакви крекери. Носи си бележник и сухо гърло, за останалото ще се погрижат домакините в Bio Cafetto и Кристиян Радев. А, да, ако ни видиш да се засилваме към бирата, отдръпни се леко.
Текст Ивайло Александров
Още любопитни и полезни статии:
- Виц за добро утро: Разговор между счетоводители
- Кои са най-подходящите мъжки обувки за сватба през лятото?
- Betway е новият играч на българския хазартен пазар
- Как лесно и бързо да организираме преместване в София?
- Как да изберете най-подходящия модел мъжка чанта
- Как да се възползваме от такси трансфер?
- Ранфорс спално бельо какви са предимствата
- Gourmet House
- Изповедта на един карък
- Facebook = Затвор?
Коментари