Голяма е колкото една пералня, ама върши работа за десет. Досега подобните домашни казани бавеха процеса цял месец, но изобретението на жадните новозеландци Иън Уилямс и Андерс Уорн комбинира ферментацията с карбонацията, а избистрянето става за някакви си 24 часа. Освен това WilliamsWarn е въоръжена и с помпа, така че дори не се налага да складираме произведението си в бутилки.
Преди всяко варене измиваме и стерилизираме машината, което отнема малко над час, след това бухаме съставките (поръчват се и от сайта им), а после дори не си мръдваме пръстчето. Накрая получаваме около 23 литра бира, готова (разбирай - леденостудена) за разливане, черпене на приятели или чисто фукане пред съседите.
Засега пивоварната е толкова прясна, че се продава само в Нова Зеландия, но скоро ще цъфне в Австралия и Щатите. Цената й е 4500 щатски долара, а преговорите за доставка в България стават на този имейл тук.
Още любопитни и полезни статии:
- Виц за добро утро: Разговор между счетоводители
- Кои са най-подходящите мъжки обувки за сватба през лятото?
- Betway е новият играч на българския хазартен пазар
- Как лесно и бързо да организираме преместване в София?
- Как да изберете най-подходящия модел мъжка чанта
- Как да се възползваме от такси трансфер?
- Ранфорс спално бельо какви са предимствата
- Gourmet House
- Изповедта на един карък
- Facebook = Затвор?
Коментари