Адвокатът с линкълна

icon
Sofialive.bg

Точно петнайсет години след като стана голямо име с филма Време за убиване, Матю Маконъхи отново е адвокат, които поема сочно дело малко по случайност. Смешното тук е, че дори си няма офис, а върти срещи с клиентите си в лъскав черен линкълн. Това обаче хич не пречи на репутацията му и един ден с него се свързва червив с пари холивудски плейбой (Райън Филип), който е обвинен в побой над проститутка. Последният твърди, че е абсолютно невинен и Матю се навива да разнищи случая. След кратко разследване обаче Маконъхи и неговият детектив (Уилям Мейси) попадат на солидни улики, че става въпрос за обратното. Двамата започват да се ровят по-надълбоко и нещата стават наистина дебели. Една сутрин Мейси е намерен мъртъв, а адвокатът се оказва пръв заподозрян - убийството е извършено с негов пистолет.

Филмът откровено е правен да се гледа, без да се напрягаш, и още в самото начало става ясно кой е убиецът. Сценарият обаче си има своите добри моменти, а и темпото не пада през цялото време, така че плащай пуканките и влизай без притеснения.

с една дума
ЛИНКЪЛН. Марката е кръстена на президента Ейбрахам Линкълн, а най-скъпият модел досега е MKZ - струва 35 000 долара, има 263 конски сили и двигателят му е 3500 кубика.

Няма по-добро място за музика на живо в София - нека някой ни обори, ако може