Агенти на съдбата

icon
Sofialive.bg

Агенти на съдбата е и режисьорски дебют за сценариста на Ултиматумът на Борн и Бандата на Оушън 2 Джордж Нолфи. Само дето е малко повече романтичен, отколкото фантастичен, но от това определено не губи. Лишен е напълно от сълзливи сцени, но любовната история е от голяма по-голяма - Мат Деймън и Емили Блънт просто не могат един без друг и дори съдбата не може да ги раздели.

Е, не точно съдбата, а така наречените „агенти" - сериозни типове с гангстерски шапки и черни тефтери, които следят да няма отклонения от Плана. Става въпрос за някакъв мистериозен план за човечеството, начертан от един още по-мистериозен Председател. Защото на човечеството не може да се разчита - вече два пъти трябваше да се оправяме сами, но виж само каква я свършихме - Тъмните векове и двете Световни войни. Мат Деймън е млад кандидат сенатор и идеален материал за президент, а Емили Блънт е танцьорка с големи перспективи. Тези с тефтерите обаче правят всичко възможно да вкарат летва в спиците на тяхната любов, защото тя тотално ще обърка всичко, планирано до момента. Но Блънт и Деймън не искат и да чуят, колкото и да ги заплашват с изтриване на паметта.

И тук Мат Деймън е от мазен по-мазен, но поне ролята му на all-American boy му пасва идеално. Емили Блънт пък внася един много стилен британски момент и голямата романтика между тях изглежда почти като истинска. Има някои моменти, където действието губи малко логиката си, но ако не си се вторачил в тези подробности, ще си изкараш чудесно. Както казахме - има си и любов, и екшън, и мистерия. Повече не ти трябва.

е една дума
ФИЛИП КЕЙ ДИК (1928-1982). Американски писател-фантаст. По негови разкази и книги са филмите Блейд Рънър, Зов за завръщане, Специален доклад и A Scanner Darkly. Същият вдъхновил и един от албумите на Соник Ют.