Бел Ами

icon
Sofialive.bg

Ехааа - сега му е паднало на бледния и романтичен Патисън безскрупулно да жъне мадами наред, след като толкова време преследва единствено оня патка Кристен Стюърт в Здрач. Екранизацията по книгата на френския писател му дава три чудесни актриси за партньорки - Ума Търман, Кристин Скот Томас и Кристина Ричи, като последната едвам успява да се отлепи от панталоните му през повечето време. Да припомним само: Патисън е Жорж Дюроа - бивш войник без кьорав франк в джоба, който става журналист в Париж с помощта на стар приятел. Не че може да пише - даже напротив, но перото му държи съпругата (Търман) на въпросния приятел, която много я бива в тази работа. Жорж пък много го бива да прикотква разни женени парижанки и да ги използва основно за две неща - за трамплин към висшето същество и за сещаш се какво.

Под Бел Ами като режисьори стоят имената на двама англичани - Деклан Донелън и Ник Ормрод, които досега са се занимавали единствено с театър и това на практика е дебютът им в киното. Донелън няколко пъти е печелил престижната награда Лорънс Оливие за постановките си, а Ормрод, освен че му е първа дружка, е изключителен сценограф и бивш съдия. Двамата въртят заедно трупата Cheek by Jowl от 1981-ва насам и с нея са стигали чак до Болшой театър, така че очаквай добри костюми, нелоша игра и внимателно подбрана музика, но все пак стъпвай внимателно.

с една дума
ТЕАТЪР. Най-големият в света е Uptown Theatre и се намира в Чикаго, щата Илинойс. Малкото градче Уинетка в същия щат пък е въвело странен закон за феновете на драмата и комедията - в местния салон нямаш абсолютно никакво право да си събуваш обувките.

Текст Мартин Дончев

Ресторант