БСП - Бесни страшни пенсии 2

icon
Sofialive.bg

Отдавна имената на титани като Антъни Хопкинс, Хелън Мирън и Джон Малкович не са гаранция за качеството на един филм. Разбрали сме и че когато във филмографията на един режисьор има само посредствени заглавия (връх в кариерата на Дийн Парисо е Галактическа мисия), ще е трудно да очакваме при десетото да надскочи себе си и да ни изненада. А и няма как при вял оригинал, продължението да е зашеметяващо добро. Все пак добрата новина е, че БСП 2 не е по-зле от първата част.

Брус Уилис отново е на мястото си като симпатягата Франк Моузес, който този път, освен с издирването на оръжие за масово поразяване, покрито незнайно къде още от годините на Студената война, е натоварен и с бившата си приятелка Катя, в чиято роля влиза Катрин Зита-Джоунс. Само че ние твърдо заставаме зад Мери-Луис Паркър, в ролята на Сара - настоящата половинка на Моузес, заради онова нейно истерично-смешно присъствие, с което ни спечели завинаги в Трева.

red2_800

Свежо е да гледаш как Хелън Мирън се забавлява с хладно оръжие, как Антъни Хопкинс на моменти сякаш отново играе Ханибал Лектър или пък как Джон Малкович дефилира с аутфит като от последното ревю на Вивиан Уестууд. Точно такива леки закачки и забавни добавки спасяват БСП 2 от категорията „защо си пропилях два часа с глупости".

с една дума
БСП. На 3 април 1990 БКП се трансформира в БСП. На същата дата е избран и първият президент на България, член на новопоявилата се партия - Петър Тошев Младенов. Той заема поста само три месеца и остава в българската история с репликата „Да дойдат танковете".

Текст Здравко Григоров