Цирк Колумбия

icon
Sofialive.bg

Босна и Херцеговина в началото на 1991-ва. Комунистите току-що са паднали от власт, а кървавата война вече е на хоризонта - Хърватска се е отцепила и сърбите бомбардират Дубровник. След 20 години в Германия босненецът Дивко Бунтич се прибира вкъщи с пачки пари, лъскав мерцедес, хлъзгава мадама и черен котарак на име Бони, който явно му носи щастие. Остава му единствено да спечели на своя страна 20-годишния си син Мартин, който все още живее с майка си. В един момент обаче домашният любимец изчезва и целия град се юрва да го търси заради тлъстата награда. Цялата тази лудница опъва до скъсване връзката между Дивко и гаджето му, която и без това вече е хвърлила око на Мартин.

Това е последният филм на режисьора Данис Танович, автора на Ничия земя (с него Данис спечели награда за сценарий в Кан, Оскар за чуждоезичен и още 40 международни отличия само през 2002-ра, което моменталически го превърна в един от най-награждаваните дебюти някога). Цирк Колумбия пък вече взе приза на публиката от феста в Сараево и се представи доста добре във Венеция и Торонто. Освен това тук отново имаме невероятните Мики Манойлович и Мира Фурлан, които не са били заедно на голям екран от Баща в командировка на Костурица насам.

с една дума
МЕРЦЕДЕС. Може би най-надеждният автомобил в света - на всеки 11 работници във фабриките на компанията се пада по един инспектор, така че колите преминават през няколко хиляди проверки, преди да излязат на пазара.

{{trailer}}