Директен полет

icon
Sofialive.bg

Ако ти предстои пътуване със самолет в близко време, най-добре стой далеч от заглавия, в които действието се развива на хиляди метри над земята и тук-там хора ритат камбаната. Във всички останали случаи, няма да имаш проблеми с Директен полет, макар и да сме били свидетели и на по-добри включвания от въздушното пространство.

Лиъм Нийсън е в ролята на федералния шериф от военновъздушните сили Бил Маркс, който пътува от Ню Йорк за Лондон. На мястото до него е настанена Джулиян Мур (Джен), с която разговорът и закачките потръгват. Обаче Бил започва да получава анонимни съобщения, в които някой заплашва, че през 20 минути човек на борда ще умира, ако на съответната сметка не му бъдат преведени 150 милиона долара от авиокомпанията.direkten_polet_640

Естествено потвърждението за сериозните намерени на тайния терорист - под формата на труп - идва, а малко по-късно властите са готови и с първия заподозрян - Бил. Оттам нататък го следваме по петите, докато се бори хем да докаже, че е невинен, хем да открие кой трепе пасажери като мухи.

Макар да сме по-големи фенове на Нийсън (от периода, в който не се мяташе на екшън полето), той си остава голям актьор, нищо че вече е с пищов в ръка. Пък и Директен полет тотално се възползва от най-голямото предимство на самолетния трилър - минималното пространство и ограниченият брой персонажи предоставят идеалните условия за една мистерия по класически. Ама екшънът в самолет винаги изглежда малко нелеп и Директен полет няма как да се измъкне от клишето. Хубавото е, че сюжетът предоставя достатъчно завои и врътки, че да не ти доскучае до финала.

с една дума
20. Толкова минути са необходими на отровата на медузата ируканджи да ти види сметката, ако микроскопичното безгръбначно (от 12 до 25 милиметра) те докопа. Затова най-добре си стой далеч от австралийски води.

{{trailer}}

Текст Нели А. Калчева