Това е филм на режисьорката Нора Ефрон, дала на света изтощителните Когато Хари срещна Сали, Имате поща и Безсъници в Сиатъл (последния всъщност не е за изхвърляне). Джули и Джулия също не е пълна боза, защото вместо Мег Райън получаваме Мерил Стрийп в ролята на известната в цяла Америка тв готвачка Джулия Чайлд. Същата е автор на още по-известната, пак в цяла Америка, книга Да овладееш майсторството на френската кухня. Джули пък е нюйоркската авторка Джули Пауъл, която се заема да завърти всичките 524 рецепти от гореспоменатия бестселър за нищо и никаквите 365 дни, след което да опише тази кулинарна истерия в блога си. На места тестото на този филм е твърде лепкаво за нашия вкус, но все пак го докарва.
www.julieandjulia.com
с една дума
ДЖУЛИЯ. Чайлд (1912 - 2004), автор, кулинар и тв звезда, която отвори очите на янките за френските специалитети.
Още любопитни и полезни статии:
- "Присила" на София Копола тръгва по кината от 5 април (ТРЕЙЛЪР)
- Носители на "Оскар" са част от 28-ия София Филм Фест
- Най-новите филми на Вим Вендерс и София Копола идват на София Филм Фест
- София Филм Фест разкрива първите 6 заглавия от Международния конкурс
- Световноизвестната полска режисьорка Малгожата Шумовска представя на София Филм Фест най-новия си филм
- Най-новите филми на Кен Лоуч и Нури Билге Джейлан идват на София Филм Фест
- Филмът "Барби" премина 1 милиард долара
- 10 издание на „Кино за пътешественици”
- „Тар” противопоставя човека и изкуството
- Грандиозен Ден на шегата с Комеди Клуб София – 11 април
Коментари