Голямото скачане

icon
Sofialive.bg

Добре известно е, че по Коледа броят на самоубийствата в статистиката рязко скача. Затова не е учудващо, че четиримата персонажи в Голямото скачане на режисьора Паскал Шамел са решили да се метнат отвисоко точно по време на празничния сезон. Но освен че са избрали най-предпочитаното време от годината, за да прекрачат финиш линията, те са подбрали и едно от най-популярните сред отчаяните лондончани места за целта. Така без да искат се срещат на покрива на висока сграда, а ние разбираме повече за мотивите им.

a_long_way_down1_1024 

Пиърс Броснън си е съсипал живота, заигравайки се с петнайсетгодишна. Тони Колет се чувства безпомощна в грижите за сина си, който е с увреждания. Арън Пол е дошъл от Щатите, за да гони мечтата си, но се е оказал изоставен и самотен. А на дяволитата Имиджън Потс й е трудно да се справи с прясната раздяла с гаджето, както и с изчезването на сестра й.

a_long_way_down2_1024 

След като четиримата странници се засичат и така провалят плановете си, те решават да отложат края за следващата дата в календара, която гарантира лошото настроение - Свети Валентин. А дотогава, както се досещаш, се сприятеляват, сформират си нещо като мини групичка за подкрепа и опитват да се борят заедно срещу откачения свят.

a_long_way_down3_1024 

Не е никак лесно да да се захванеш с темата за самоубийството, която върви ръка за ръка с депресия, тревожност и угризения, и да предизвикаш усмивка у зрителя. Е, Голямото скачане успява, макар и на цената на прекаленото олекотяване на основния предмет. Защото с толкова шеги и закачки някак ни се изплъзна истинската безнадеждност на четиримата герои, която очаквахме да усетим. Но въпреки това, те безпогрешно печелят симпатиите. Пък и ще видиш, хубаво е да ти припомнят, че колкото и зле да е положението, винаги ще се намери кой да се повъргаля в кашата с теб.


с една дума
ДЕПРЕСИЯ. Според проучване сексът изключително помага в борбата с депресията. Оргазмите облекчават всякакъв вид болка, защото стимулират мозъка и освобождават доста окситоцин в телата ни. Но това се отнася само за интимниченето в здрави, моногамни връзки.

{{trailer}}

Текст Нели А. Калчева