Живот почти прекрасен

icon
Sofialive.bg

Три момчета в България нямат много общо, освен майка си Лили. Но и нея вече я няма. Този филм е за тях - за Александър, Божидар и Джеймс.

1_1280

Най-големият брат Александър е фризьор, който обича да прилага професията и върху себе си, да се гримира и да носи женски дрехи. Средният, Божидар, се е отдал на монашество, но на моменти съжалява за избора си и среща трудности да спазва обетите. А най-малкият е мулатът Джеймс, който иначе е барман, но в момента е безработен. Животът понякога е жесток към тях, но братята го считат за прекрасен, а щастието винаги е на една надежда разстояние.

Живот почти прекрасен ни разказва историята на тримата, техния път и усилия да намерят мястото си под слънцето. Запознава ни и с баба им, която потъва в трогващи спомени от детството на младежите, за починалата преди пет години своя дъщеря и за трудностите на семейството.

3_2048

Историята е пленяваща и те кара да се замислиш за собствените ти избори, за хората около теб и за нещата, които наистина имат значение. А най-хубавото е, че филмът е документален. Премиерата е тази вечер от 20:00 в Дом на киното.

На снимките: Бабата (първата в текста) и авторът и продуцент Светослав Драганов заедно с Божидар (втората в текста)


{{trailer}}

Текст Ивайло Александров