Кинти в небето

icon
Sofialive.bg

Сценарият е изключително актуален покрай днешните раздрънкани финансови времена - група най-обикновени служители в мегатузарски небостъргач се обръщат срещу шефа си, след като той обявява фалит и ги завлича с пенсиите. Начело на шайката е Бен Стилър, а планът е елементарен - подмолният милиардер къта в сейфа си достатъчно кинти и за пенсия, и за други екстри, остава само да ги приберат. Но нито един от тях не е наясно как точно ще стане номерът, затова прикоткват закоравелия престъпник Еди Мърфи, който да изглади подробностите.

Като за начало с Кинти в небето се заел самият Мърфи с намерението да го превърне в екшън а ла Бандата на Оушън, ама с черни актьори - Кръс Тъкър, Мартин Лорънс, Трейси Морган и Дейв Шапел. После обаче нещо се сдърпва с продуцентите и главната роля отива при Бен Стилър, но в крайна сметка режисьорът Брет Ратнър (Час пик) успява да го върне на снимачната площадка.

с една дума
НЕБОСТЪРГАЧ. По дефиниция за небостъргач се води всяка сграда, която е над 10 етажа и има стоманено скеле. Първият такъв е вдигнат в Чикаго през 1870-а (Home Insurance Building с височина 42 м), а днес първенец е дубайският Burj Khalifa със своите 829.84 м.

Стига с тоя стрес – хайде малко йога