Колите 2

icon
Sofialive.bg

Тук имаме малка смяна на местата - главен герой сега не е Маккуин Светкавицата, а неговият пръв приятел, камионът Матю. Отборът отново се събира за световното Гран При, което този път се провежда на три места - Париж, Токио и добре познатото ни градче Радиатор Спрингс. Организатор е предприемачът Майлс Акселрод, който пък иска да докаже, че новото му гориво е по-по-най от обикновения бензин.

Само че цялата история леко намирисва, и то не толкова на петролни пари. Оказва се, че около това гориво има някаква кофти мистерия, намесва се британското разузнаване и в крайна сметка излиза, че смотаният Матю е единственият, който ще спаси положението.

Колите е вторият филм на анимационното студио Pixar, който се сдоби с продължение (първият е Играта на играчките). Втората му част излиза в 3D, а на пазара вече се появи и видеоиграта към нея, която също е триизмерна. В саундтрака пък се чува по едно парче на Роби Уилямс и американците Уийзър, а от миналата седмица се мярка и по софийските магазини.

с една дума
КОЛА. Първата кола в света проектира италианецът Гуидо ди Вигевано още през 1335-а, но тя имала перки и приличала повече на вятърна мелница.

Ресторант, който се превръща в дискотека към полунощ