Мачете убива

icon
Sofialive.bg

Докато в първия филм от франчайза (вдъхновен от един от фалшивите трейлъри в Бибрутално) насред човешки вътрешности и разчленени тела се мярна и някакъв социално ангажиран сюжет, в Мачете убива екипът се е отказал от всякаква дълбочина и се е отдал на кървава вакханалия и наточени като хладно оръжие мацки. Като имаш предвид, че режисьор е Робърт Родригес, откъм експлоатационната част нещата са си както трябва - и по изобретателност, и по гротескност убийствата къртят. Признаваме, на нас любимо ни стана онова, в което едно черво и една перка на хеликоптер се завихриха шеметно към безкрая.

machete-kills-583200l_680

Историята, както намекнахме, не блести, но ето я и нея. Главният герой получава важна мисия от президента на САЩ - Чарли Шийн, който като че ли по подразбиране си върви с антураж от котета. Красивите мацки обаче с лопата да ги ринеш в лентата, така че да се върнем на завръзката. Откачен злодей заплашва целия свят с тайно оръжие (Мел Гибсън вади лудия поглед от джоба) и Мачете Кортес (невъзмутимият Дани Трехо е сила) трябва да го спре. Но за тази цел първо ще се наложи да го открие - идеалното оправдание да се срещне очи в очи с дузина хладнокръвни убийци (повечето от които знойни мадами почти по без дрехи). Но и той не е съвсем сам. На помощ му се притичват сладката Амбър Хърд и опасната Мишел Родригес, също въоръжени до зъби.

Решението на Родригес да изрази своята отколешена обич по филмите категория B чрез образа на размахващия мачете антигерой, първоначално бе посрещнато с одобрително кимване. Но след като изгледахме втората част, честно, малко ни е страх дали режисьорът няма да прекали с третата - Machete Kills Again... In Space.

с една дума
МАЧЕТЕ. В мирни дни от мачете страда единствено флората - инструментът се използва за отърваване от пречещи гъсталаци, за рязане на захарна тръстика или, ако нямаш с какво друго, за чупене на кокосов орех. Като оръжие го използват най-вече в Африка.

{{trailer}}

Текст Нели А. Калчева