Металика: През необятното

icon
Sofialive.bg

Кърк, Ларс, Джеймс и Робърт са машини. И не че сме се съмнявали някога, но този филм услужливо дойде да ни го напомни. Последно ги видяхме през 2010-а, когато Голямата четворка (Metallica, Slayer, Megadeth и Anthrax) за малко не срутиха стадион „Васил Левски". Всички оцеляхме и питахме за още. Така че, ако и ти си се затъжил за динозаврите, IMAX и 3D салоните са твоето място. Повярвай ни, на колкото и техни концерти да си бил, такава детайлна гледка към сцената не си имал. А като нищо може да пуснеш и глас, точно като на истински гиг - нас например нищо не успя да ни възпре да припеем на „The Memory Remains". Пък и Джеймс сякаш ни приканваше да го направим. Само за погото и куфеенето не сме сигурни как биха се получили между редовете...

metallica_2_1600

На филма концерт ще чуеш още от универсално най-любимите парчета на бандата, сред които „Оne", „Fuel", „Master of Puppets", „Enter Sandman", „Wherever I May Roam", „For Whom the Bell Tolls", „...And Justice for All", че даже и „Nothing Else Matters", за да не остане нито една приятелка недоволна, че е била заведена на подобна шумотевица. А в киносалона ще е голям джангър, да знаеш, предизвикателство за всеки, който твърди, че притежава най-добрата озвучителна система.

Освен мегаякия сетлист, сценографията също обира всички точки - преминава през кървав под, пламъци, електрически стол, надгробни кръстове, екрани във формата на ковчези, от които разни паникьосани хора се опитват да се измъкнат...

metallica_1_1600

Прибави сега и една леко сюрреалистична паралелна история, която, честно казано, прилича на музикално видео, нарязно на сцени и монтирано навред През необятното. Действието там се развива извън концертната зала, а главен герой е Дейн Дехаан в ролята на сценичен работник, пратен на много важна мисия в града. Естествено, момчето се озовава в ефектно екранизирана постапокалиптична реалност, в която буквално хвърчат глави. А той ще трябва да спаси своята.

metallica_3_1600


с една дума
WHITE ZOMBIE. Не, няма да си говорим за бандата на Rob Zombie, а ще обърнем специално внимание на Кърк Хамет и неговото оборудване. Както знаеш, той e всеизвестен със своята страст по филмите на ужасите. А ако си от наблюдателните, няма да ти убегне, че в През необятното в ръцете си Кърк държи китари с дизайн, вдъхновен именно от любимите му ленти - като класиките Бяло зомби с Бела Лугоши и Мумията с Борис Карлоф. Новината е, че електрическата White Zombie китара ще бъде пусната за продажба догодина от компанията ESP - в лимитирана серия и на цена от 1399 долара.

{{trailer}}

Текст Нели А. Калчева