Мисия Лондон

icon
Sofialive.bg

Трябва да си признаем, че го гледахме далеч след цялата истерия около премиерата, най-малкото за да си спестим фрашканите салони, но преди всичко - за да поотлежи и стане на вкус като шикозно английско шери, да речем. Но не би.Мисия Лондон се оказа ракия с лимонада, но не защото не е смешен, а защото шегичките са точно два вида - брутална нашенска простотия и завъртян английски хумор, който без субтитрите е къде-къде по-смешен. И понеже всеки говори за самоирония, през цялото време имахме чувството, че нея никъде я няма. Щото иронията, нали, трябва да е малко така усукана, а не право в лицето като потна мишница в тролей.

Не ни разбирай погрешно - и ракията с лимонада си има своя чар, но като излезеш вечер, все гледаш да си поръчаш един скоч поне. Филмът обаче трябва да се види, и то не само заради Алън Форд. Виж, за Калки ще кажем само едно - кинопрожекторът гръмна точно когато се появи на екран, та се наложи да го доглеждаме на следващия ден. Считай.
www.mission-london.com

 с една дума
КРАЛИЦА. Елизабет II e най-вързастният британски монарх изобщо и е втора по царуване в света (след тайландския крал Бумибол, ако ти е важно).

Филмът е част от програмата на София Филм Фест 2015.

На 28 години, адвокат. Беше му много студено, затова звучи малко кисело, иначе не е такъв човек