Мъже от стомана

icon
Sofialive.bg

В началото идеята била американските военни само да кротуват отстрани и да дават по някой безценен съвет. После обаче се оказва, че да изиграеш морски тюлен не е като да се правиш на Капитан Америка в Отмъстителите и от съветници фуражките били в повишени в чин участници (е, не в главни роли, разбира се). И за да е още по-интригуваща тази рекламна стратегия, имената им не се споменават никъде. А защо рекламна ли - ми защото филмът всъщност е нещо като агитационен материал за щатското министерство на отбраната, което се надява щом средният янки го види, веднага да си хвърли дънковото яке и да подпише там, където трябва.

Историята е мега героична, както сам можеш да си представиш. Значи - във Филипините имаме един чеченски терорист, който вдига във въздуха американския посланик наред със сина му и още една камара невинни деца. В Коста Рика пък подмолният наркотрафикант Христо Тройкович убива един US спец войник и отвлича друг. Впоследствие става ясно, че тези двама гадове са свързани, въртят заедно сделки с нов вид бомби, които после продават в Сомалия, и нашите тюлени им скъсват наглите терористични задници.

с една дума
ТЮЛЕН. Името на американските морски пехотинци идва от английското SEAL, което обаче няма нищо общо с истинските тюлени, а съкращение от „sea", „air" и „land" - трите бойни полета на спецчастите.

Кино