Мъже в черно 3 3D

icon
Sofialive.bg

Малко ретроспекция - минаха точно петнайсет години от супер успешната първа част с ловците на извънземни Кей (Томи Лий Джоунс) и Джей (Уил Смит) и още десет от продължението, което дори поразголената Лара Флин Бойл не измъкна от провал. Сега нека палнем още по-назад - към хипарските времена, и по-конкретно към 1969-а, накъдето режисьорът Бари Зоненфелд и продуцентът Стивън Спилбърг са ни повели този път.

Значи - всичко се върти около поредната извънземна гад, в случая Борис Животното (Джъмейн Клемънт от сериала Flight of the Conchords). Та той преди четиресет години имал неприятна среща с агент Кей, в резултат на което излежава доживотна присъда на Луната и му липсва едната ръка. Обаче Борис се измъква от панделата и намира някаква машина на времето, с която отива директно към въпросните времена, за да тегли куршума на нашия човек и отново да се пробва с плана си за окупация на Земята. По петите му, разбира се, тръгва Уил Смит, който пък намира младия Кей (в случая не толкова младия Джош Бролин) и двамата направо разказват играта и на Животното, и на хората му.

За съжаление в това продължение чудесният Томи Лий се появява има-няма за петнайсетина минути. За сметка на това Джош Бролин перфектно е влязъл в черния му костюм, нищо че в момента самият той е на 44, а играе 29-годишната версия на киселия агент. Спецефектите и колекцията от пришълци също са на ниво, за което казваме едно голямо „тенк ю" на Рик Бейкър, автор и на чудовищата от предните два филма. Иначе Мъже в черно 3 няма с какво друго да те изненада.

с една дума
ЧЕРНО. Изразът „черна овца" всъщност идва от факта, че вълната им не можела да се боядиса в никакъв друг цвят, така че овчарите не ги считали за голяма ценност.

Малката Италия като ресторантче на втория етаж