Мъртвешко пробуждане

icon
Sofialive.bg

Само дето въобще не е толкова добра, даже ни изхвръкна от ума веднага щом изхвръкнахме от киното. Пък и напънатата физиономията на Ник Стал (Терминатор 3, Син Сити) открай време не ни допада, а тук отново се мъчи да изглежда особено драматичен.

Историята е доста объркана и не щем да ти разваляме напрежението, но накратко: Стал е служител в погребално бюро и го тресе депресия главно поради две причини - загиналите му родители и бившото му гадже. И ей така, на майтап, решава да организира собственото си погребение, та да види дали някой ще се весне на него. Появяват се двама души - въпросното гадже (Ейми Смарт от Старски и Хъч) и мърлява наркоманка (Роуз Макгоуън от Грайндхаус), след което ни залива една драма с ангели хранители, изкупления на стари грехове и завръщане на още по-стари любовни трепети.

Мъртвешко пробуждане има един-два момента, в които си казваш: „Ахааа, сега вече ще стане интересно", обаче те бързо потъват като броненосци в морето на скуката. Което е жалко, защото режисьорът Омар Наим можеше да се представи и по-добре, особено ако се има предвид доста сносната му si-fi драма The Final Cut с Робин Уилямс и Мира Сорвино. Нищо де, да се надяваме, че другия път и това ще стане.

с една дума
ПОГРЕБЕНИЕ. Най-скъпото погребение в света (ако изключим фараонските) било на Александър Македонски. Историците пресмятат, че в днешни пари би излязло около 600 милиона долара.