Нещото

icon
Sofialive.bg

Онова наистина си беше класика в жанра, въпреки че е един от по-слабите филми на титана Джон Карпентър (предпочитаме го в Хелоуийн, Бягство от Ню Йорк и Assault On Precinct 13, щом се чудиш кои са му по-силните). Самата лента всъщност е римейк на още по-вехта класика - The Thing from Another World от 1951-ва, но Карпентър настоява, че е просто неговият прочит на книгата Who Goes There? от американския фантаст Джон У. Кембъл.

Нещото обаче не е римейк на нито една от двете, ами идва като предистория - как банда норвежки и щатски учени намират в Антарктида втрътнатото от студ извънземно и го прибират на топло. После идва време за вечеря и сам се сещаш кой влиза в менюто, но да ти разкажем повече не можем, щото ще е кофти номер. Само ще отбележим, че това е пълнометражният дебют на холандския режисьор Матийс ван Хейнинген, който в момента се труди върху Army of the Dead с продуцент Зак Снайдър.

с една дума
АНТАРКТИДА. В най-южния континент има местност, наречена Сухите долини, над която не е валяло дъжд от 2 млн. години поне. Условията там са толкова близки до тези на Марс, че от НАСА имат навика да си тества джаджите там.