Облачно с кюфтета

icon
Sofialive.bg

Филмът е правен по бестселъра на Джуди и Рон Барет, в който рошав, млад и зелен учен изобретява машина за готвене на манджи от нищото. Още в началото сложният апарат изхвърчава в небето над родното му градче и започва да бълва всевъзможни менюта, в зависимост от това както му поръча някакъв си компютър на Земята. За известно време всичко е тип-топ, цялото градско войнство се скъсва от преяждане, докато в един момент машината не прегрява и спагетено торнадо овършава и население, и сгради. Нещата стават още по-сериозни и рошавият, млад и т.н. учен се изстрелва към небесата да оправи разбрицаното си изобретение, което е като сърцето на Джаба Хатянина - цялото обвито в мутирали и агресивни пици, кюфтета и прочие основни ястия.

Гледахме Облачно... два пъти и не открихме нито един слаб момент, а и сополивият зрител на предния ред цвърчеше от кеф. Дори саундтракът ни хвана натясно, особено с преработката на архаичния хит на Лесли Гор „Sunshine, Lollipops and Rainbows" от 1965-а. Въобще - влизай, без да се замисляш.

с една дума
КЮФТЕ. Има го още в менюто на древните римляни, откъдето тръгват и всевъзможните му разновидности. Най-голямото обаче е сготвено в Ню Хампшир през 2009-а - в Гинес пише, че тежало 101 килограма.

Ефуа си харесва класическия стил, а Сабрина си пада по пищните решения. А двете заедно са просто извънредно свежи!