Очаквай неочакваното

icon
Sofialive.bg

Да започнем с това, че филмът е правен по наръчника Какво те чака, когато чакаш дете на американската писателка Хайди Мъркоф. Има го и на български (изд. Емас, 30 лв.) и в него се обяснява надълго и широко как сама да си помогнеш, когато вече сте две в едно (или повече, зависи от късмета). С ръка на сърцето си признаваме, че още не сме го чели, но ето каква е статистиката в щатската Уикипедия: той е една от 25-те най-влиятелни книги през последния четвърт век според USA Today и тотален бестселър на New York Times от 28 години насам. Оказва се също, че цели 93% от американските бременни, които изяждат с кориците такъв тип литература, са го наредили в библиотеката си.

Както споменахме в началото, ние пък имаме пет двойки, които очаквано или неочаквано ще стават родители. През цялото време се говори за неща от сорта на „за" или „против" обрязването и т.н., а Дженифър Лопес например се натиска да осинови дете от Етиопия, въпреки че хич не изглежда подходяща за тази работа.
Въобще - Очаквай неочакваното е първата птичка от ятото на досадните романтични комедии, които тепърва ще ни накацат през лятото.

с една дума
БРЕМЕННОСТ. В първите три месеца от нея обонянието на жените рязко се изостря - според учените тогава те надушват по-добре кои храни не са полезни за бъдещия наследник.

Текст Виктория Касабова