От 21 нагоре

icon
Sofialive.bg

Не е трудно да се досетиш какво се получава, когато сценаристите на Последният ергенски запой решат да си режисират свой собствен филм: свръхзлоупотреба с всичко, което ти хрумне, плюс комични ситуации на тотална безизходица, в която си попаднал от изумителна глупост.

От 21 нагоре е младежката версия на Запоя, в която трима студенти се оказват в познатото ни положение от първия филм. Ще бъде прекалено да обвиним Джон Лукас и Скот Мур в плагиатство от самите себе си, но в крайна сметка новият им филм не е точно откриване на топлата вода.

Джеф Чанг (Джъстин Чон) е примерен студент по медицина, който става на 21 години. Този повратен момент в Щатите е повод за нечовешко напиване - вече законно. Нещо като нашия абитуриентски бал. Приятелчетата му Кейси (Скайлър Остин) и Милър (Майлс Телър) идват специално за рождения му ден, само че Джеф се опъва на идеята им да купонясват, понеже властният му татко е уредил интервю за работа за следващата сутрин. „Ще пием само по едно" очевидно е универсална фраза, с която се отхвърлят всякакви спирачки.

Следва зверско напиване и яздене на изкуствени бикове (повръщането на Джеф на забавен каданс може би ще се стори невероятно смешно на тийнейджърите). И въпреки че между Кейси и отворената блондинка Никол (Сара Райт) прехвърчат искри, Милър е непреклонен - има барове, клубове и купони за обикаляне. Упорството му ги отвежда в общежитието на колежанки, заети с шантави ритуали по приемане в сестринството, откъдето се измъкват само по чорапи. На маркучите. Досущ като Red Hot преди 20 години.

Има преживявания за всякакъв вкус: Джеф хапва тампон вместо снакс, към топките му е залепено плюшено мече и отстраняването му е един от най-гнусните моменти в тези 90 минути. В крайна сметка той припада и приятелчетата му през останалата част от времето се опитват да разберат къде живее, за да го върнат, преди татко му да пристигне на сутринта.

с една дума
ЧОРАПИ. Red Hot Chili Peppers си създават име още в началото на 80-те, като свирят из клубовете на Ел Ей голи, само с по един нахлузен на съответното място чорап. Когато стават известни, този номер обикновено е запазен за биса. През 1988 г. издават малка плоча, озаглавена The Abbey Road E.P., на чиято корица са снимани като Beatles на прочутия им албум Abbey Road - разбирай: пресичат улица на зебра, наредени един след друг, само че не носят почти нищо по себе си, освен чорап - вече знаеш къде.

Текст Евелина Турмакова