Параноя

icon
Sofialive.bg

Двамата актьори естествено са титани и на екрана - не си знаят нито богатството, нито влиянието, но знаят, че единият от тях трябва да бъде унищожен. За целта ще използват нахакан младок (неприятно лъскавия Лиъм Хемсуърт), който, заслепен от скоростните си постижения, не забелязва кога губи контрол върху собствения си живот.

Жалко, че трябваше да чакаме 13 години, за да видим отново на екрана заедно Харисън Форд и Гари Олдман след класиката Еър Форс 1. А още по-жалко е, че чакането изобщо не си струва. Робърт Лукетич има няколко прилични попадения като комедиите Професия блондинка и Грозната истина, както и комарджийският 21, но този път посредствената режисура не може да бъде спасена нито от злобната физиономия на Гари Олдман, нито от голата глава на Харисън Форд. И за да не сме толкова крайни, адмирации за участието на Ричард Драйфус като бащата на младежа, голям актьор, а все по-рядко го виждаме на голям екран.

с една дума
ПАРАНОЯ. Романът на Джоузеф Файндър Параноя е издаден през 2004-та и се превръща в един от бестселърите на годината, оглавявайки класацията на New York Times. Списание People оприличава автора на новия Джон Гришам, а New York Daily News препоръчва книгата като превъзходно четиво в стил Шифърът на Леонардо.

{{trailer}}

Текст Здравко Григоров