Пиратите! Банда неудачници 3D

icon
Sofialive.bg

Само че този път случаят не е точно такъв - тук яко е играла компютърната анимация, особено при пейзажите и морските сцени, пише в айемдиби-то. Няма значение - почеркът на британското студио и особено тънкият хумор са останали на място, а главните герои отново са шайка неформали, за които приключението е най-важното нещо на света.

Говорим за капитан Пират, който е един от най-калпавите корсари, но това хич не му пречи вече двайсет години да се състезава със зъби и нокти за наградата Пират на годината. За целта той и екипажът му непрекъснато нападат разни кораби и се опитват да докопат каквато и да е било плячка, но винаги си тръгват с празни ръце за огромно удоволствие на конкурентите им Лиз Камата и Блак Белами. Един ден обаче взимат на абордаж кораба Бийгъл на Чарлс Дарвин, който им обяснява, че най-голямото съкровище всъщност е кацнало на рамото на капитана. А именно: папагалът Поли, който се оказва последната оцеляла птица додо и за която кралица Виктория най-вероятно ще им даде доста сериозна сума.

Филмът е по едноименната книжка на британеца Гидиън Дефо, който в случая е и сценарист на лентата. Режисьор пък е Питър Лорд - същият, който стои зад великолепните Уолъс и Громит: Проклятието на заека и Бягството на пилето, пък и е автор на жестоката анимация във видеото към „Sledgehammer" на Питър Гейбриъл.

с една дума
ПИРАТИ. Досега всъщност никой не е намирал пиратска карта със заровено съкровище - това си е чист мит - обикновено разбойниците изхарчвали всичко до дупка.

Нощен арт клуб с музика на живо