Писък 4

icon
Sofialive.bg

За Изкормвачът дори ни е срам да напомняме - така и не разбрахме за чий му беше на режисьора Крейвън да се мъчи с този филм. С Писък 4 положението е различно - няма нищо по-добро от свестен slasher movie рано сутрин, особено ако в него пак са се събрали оригиналните актьори от предните три части.

А актьорите са Нев Кембъл, Къртни Кос и Дейвид Аркет. Последните двама вече са съпрузи (каквито са в и действителност), а Нев се връща отново в задръстения Уудсбъро, за да представи новата си книга на тема как се оцелява от сериен убиец. Както се сещаш, това се случва точно 10 години след последното клане и съвсем не изненадващо темерутът Гоустфейс се появява отново. Първо дават фира две местни тийнейджърки, след което нещата тръгват по точен план - един по един мрат всички роднини на Нев (за да й стане гадно), както и всеки, попаднал наоколо по случайност.

Този път Уес Крейвън видимо се е заиграл на тема продължения. Началото е като филм във филма - героите гледат първите части на Писък (само че се казват нещо друго) и ги коментират (както се случва и с Убийствен пъзел, и с Sean of the Dead). После става ясно, че Гоустфейс сам снима убийствата с видеокамера и така прави нещо като автентичен римейк на първите три серии. Накрая има и разни тъпи размисли, че в днешно време всички са герои в интернет и хората се впечатляват само ако ти се случи нещо наистина отвратително, но не им се впрегнахме толкова - Писък 4 е кървав, брутален и най-важното - не е провал.

с една дума
КРЕЙВЪН. Режисьорът отново има малка роля в собствения си филм, но не издаваме каква.

Погледнато от улицата, едва ли някой ще познае, че тук се намира едно от хубавите места с национална кухня