Покори луната

icon
Sofialive.bg

Обикновено избягваме да го правим, но тук случаят е различен, така че идва време за малко възрастови ограничения. Покори Луната е забранен за лица над 12 годишна възраст. Причината е повече от очевидна - това не са нито Миньоните, нито Как да си дресираш дракон. Нужно е само да чуеш първото споменаване на Facebook, моментално последвано от това на Twitter, и вече си готов за равносметка. Този жанр страда от сериозна липса на оригиналност. А ето го и най-пресния пример.

1_1200_01

Сега, нека погледнем нещата от другата страна. Пардон, нека просто се опитаме да го направим. Когато си на шест, критериите ти за кино са малко по-специфични. Навярно и една идея по-непретенциозни (в случай, че изобщо имаш някакви).

За да сме абсолютно честни, темата за покоряването на Луната не е особено широко разпространена в детските филмчета. Има далеч по-забавни - и не така сериозни - истории и малките направо си умират за тях.

3_1200

В случая на компютърната анимация лунните дестинации винаги са изглеждали като добра перспектива, но печелившите продукции обикновено са онези, които съумяват да провокират детското въображение. По възможност постоянно. А това, което отличава новата лента на Енрике Гато от традиционния анимиран фън, е умишлено търсеният образователен момент. Тук действително ще откриеш няколко (всеизвестни) факта, скрити под куп забавни простотии. Но едва половината от тях са наистина забавни. Останалото са само простотии.

4_1200


Ето пример за една забавна простотия: "зомби-акулигатори". А сега и само простотия: "Йей! Аз съм първата жена, стъпила на Луната!" За информация - първата жена, стъпила на Луната, е на 12. Или нещо от сорта. Компания й прави и първият гущер, стъпил на Луната. Между другото, зелената гадинка се вписва идеално там горе. Мислиш ли, че гущерите всъщност са извънземни?

с една дума: КОСМОНАВТИ
Наистина ли трябва да си обясняваме какво е космонавт? Не и ако си на 12 - на тази възраст вече си летял в открит Космос.

{{trailer}}

Текст Александър Радичев