Помпей

icon
Sofialive.bg

Докато чакаме да ни обстрелят с пълно бойно снаряжение от спец ефекти и да видим  Везувий в целия му 3D блясък, ще запълним минутите пред екрана с проблемите на влюбена двойка, чиито сърдечни терзания настъпват баш няколко дни преди планината да се разбунтува.

Имаме един красив младеж на име Майло (Кит Харингтън) - с палави тъмни къдрици и с лъснато за полуголи сцени тяло. Като дете той бил домъкнат насила от Британските острови и обучаван от римляните за гладиатор. Сега, вече пораснал, Майло се намира в Помпей и се мята в битки по тамошната прашна арена. Някои от стоманените му мускули трепват, когато среща красивата Касия (Емили Браунинг). Тя обаче е от доста по-богата черга. На всичко отгоре е обещана на голяма гадина - римски сенатор (Кийфър Съдърланд). И цялата тази драма - точно в момента, когато земята започва да се тресе под сандалите им, предвещавайки неизбежния апокалипсис.

pompeii-617808l_985

Ако природните катастрофи са това, което те кара да застинеш пред киноекрана, вероятно вече си си взел билет за Помпей. За съжаление, отвъд пресъздаването на историческото бедствие по доста зрелищен начин с всичките му земетресения, изригвания, цунамита и истерични статисти, филмът не предлага нещо изключително като сюжет. Бедното момче, което иска да спаси богатата девойка, изпаднала в беда, си е класическо клише. Но дори това нямаше да е проблем, ако режисьорът Андерсън не залагаше на елементарни похвати, за да ни ги направи симпатични. Но все пак да не забравяме, че говорим за човека, който реши, че на Тримата мускетари му трябват цепелини.

с една дума
ПЕМЗА. Точно пемза започва да вали от небето, скоро след като Везувий изригва. А когато нещо толкова твърдо пада със скорост от около 200 км/ч, последиците са катастрофални. Повечето хора загиват от тази градушка и от задушливите газове. За останалите идва лавата.

{{trailer}}

Текст Нели А. Калчева