С пълна газ

icon
Sofialive.bg

Преди да стане собственик на популярните самолетни компании Lauda Air и NIKI, Ники Лауда сериозно се е потрудил по автомобилните писти на Формула 1, за което свидетелства и новият филм на Рон Хауърд С пълна газ, с който режисьорът се завръща сред редиците на очакващите награди.

Филмът проследява отблизо битката в средата на 70-те между разюздания купонджия Джеймс Хънт и прилежния сухар Ники Лауда. Ако за първия е съвсем нормално да се яви на официален прием с дънки и тишърт и да демонстрира изваяното си тяло, заобиколен от секси манекенки, то за другия всичко, което не е в рамките на общоприетото, е табу. Двамата си приличат само в едно - бленуват да разпръскат бутилката с шампанско от най-високото стъпало на почетната стълбичка.

rush_1024_01

Даниел Брюл многократно е доказал, че е сред най-добрите европейски актьори, затова приятната изнeнада на филма е играта на Крис Хемсуърт, който беше позациклил в комиксови и фантастични образи, но тук чудесно се справя с ролята на бунтаря Хънт.

с една дума
БОЛИД. Според настоящия номер 1 във Формула 1, германеца Себастиан Фетел, най-добрият болид в историята е MP4-8 на Макларън, управляван от Аертон Сена през 1993-та. По това време бразилецът има договор с Макларън, според който получава по един милион долара за всяко състезание.

{{trailer}}


Текст Здравко Григоров