Самоличност на аванта

icon
Sofialive.bg

Няма съмнение, че Джейсън Бейтмън (Шефове гадняри) и Мелиса Маккарти (Шаферки) са истинско комедийно динамо. В Самоличност на аванта той е смотан счетоводител, който въпреки убийствената си жена (Аманда Пийт) и две дечица, е смачкан от тъпия си живот. Тя е луда по пазаруването крадла, опулена като надрусан анимационен герой, настроила срещу себе си опасен гангстер.

Пътищата им се пресичат, когато тя успява да се превърне в него - поне на хартия и на кредитни карти. Започва да пазарува като за последно и да си угажда на екстравагантните прищевки. Той се оказва без пари, преследван от полицията и в крайна сметка - на ръба.

samolochnost_na_avanta_800

За да оправи бъркотията - което иначе би му отнело повече от година, - Санди (той) издирва Даян (тя, която се представя за него) с идеята да я завлече в Денвър и да изчисти името му. Хрумването може да му се е струвало чудесно, преди да се сблъска с нея и тя почти да го умъртви със саблен удар в гръкляна - както се оказва, запазена нейна марка. Тя ступва Санди, открадва му портфейла, унищожава колата, което е взел под наем, и го зарязва в безпомощно състояние на магистралата, обут в панталоните на мъртъв скитник. Но и това явно не е достатъчно, и Санди е арестуван - защото се мотае без лична карта и пари, напада полицай и търгува с наркотици и оръжие.

с една дума
КРАЖБА. Кражбата на самоличност е термин от 60-те години на ХХ в. Във Франция например се наказва със затвор до пет години и с глоба до 75 хиляди евро.

Текст Евелина Турмакова