Стръв 3D

icon
Sofialive.bg

Метнахме се с главата напред, щото споменът за една подобна история - Пираня 3D, още ни кара да подскачаме от стола. Само че останахме леко на сухо - Стръв 3D не радва нито с потресаващо добри хорър сцени, нито с голи мадами (едва три са и едната умира безславно още в началото), а хуморът напълно е хванал крака.

Ето какво се случва тук - седем напудрени колежанчета заминават да разпуснат на езеро някъде в Луизиана. Още на втория ден обаче единият остава без ръка, докато небрежно си кара уейкборд, а останалите с ужас разбират, че го е наръфала акула (възможно е, щото езерото е солено). После се оказва, че морският звяр хич не е сам, ами има поне 45 парчета, а какво правят там и кой ги е домъкнал е основният съспенс на филма.

Добрите сцени са две-три - когато зъбатите гадове изскачат от водата и налапват жертвите си от раз и когато една от мацките е нахапана до смърт от някакви миниатюрни бразилски акули. Иначе режисьорът Дейвид Елис не е направил нищо по-свястно от предишните си два потресаващи подвига - Змии в самолета (2006) и Последен изход 4 (2009), или с други думи - пропусни.

с една дума
АКУЛА. Шансът да те заръфа фатално е 1 към 264 млн., докато всяка година около 40 млн. от морските хищници са изтребени само заради перките им.