Тайните служби на Дядо Коледа

icon
Sofialive.bg

Това е първият съвместен проект на великото британско студио Aardman (на което сме благодарни за Бягството на пилето и Уолъс и Громит: Проклятието на заека) и маститата компания Sony Pictures. Но за разлика от споменатите две заглавия, този тук не е с до болка познатата ни stop motion анимация, а е правен изключително и само с компютри, от което хич не е пострадал.

И така - поредното Рождество диша във врата ни, но дядо ти Коледа вече е раздал подаръците си и навръх Бъдни вечер цъка игрички заедно с баща си - дъртия Коледа, и двамата си сина. В един момент по-големият от тях - Артър, забелязва, че някакъв пакет е забравен в суетнята и докато на останалите не им пука особено, тръгва с дядо си и старата му шейна да го връчи на заслужилия получател. По пътя двамата се изгубват сума ти пъти, хората ги взимат за извънземни и въоръжени до зъби командоси и почват да ги преследват, но накрая, разбира се, мисията се оказва възможна. По-важното обаче е, че Тайните служби... си е чисто забавление с доста добър хумор, което без проблем ни отпусна нервичките точно преди досадната реалност на празниците да ни барне за задника, а колко са филмите като него, а?

с една дума
ШЕЙНА. Английската дума за шейна - sledge, всъщност е и собствено име, което само в Щатите носят 1400 души, а броят им се увеличава средно с 11 човека на година.

Традиционен български ресторант с всичките му детайли