Тежка сватба

icon
Sofialive.bg

В комедиите за сватби винаги има какво да се обърка, но пък публиката обикновено им се радва. В крайна сметка всеки е преживял поне по една сватба (може и да не неговата лична), а и нали накрая е все „три дни яли, пили и се веселили".

Историята на Тежка сватба е... тежка. В смисъл, че има достатъчно заплетени моменти, което обаче е компенсирано от актьорската игра. Родителите на бъдещата булка Миси (Аманда Сейфрид) са ужасени от перспективата дъщеря им да се омъжи за красивия като картинка Алехандро (Бен Барнс), който на всичкото отгоре е умен за трима (говори пет езика) и я обожава.

tejka_svatba_640

Алехандро е изоставен от колумбийската си биологична майка като дете (за да му даде шанс в живота, разбира се, не за друго), която пристига, за да бъде до него на големия му ден. Проблемът е, че тя смята развода за смъртен грях (очевидно, изоставянето на дете не е), а е проблем, защото осиновителите на Алехандро - Дон (Робърт де Ниро) и Ели (Даян Кийтън, абонирана за подобен род филми), са разведени. Причината - Дон е треснал най-добрата приятелка на жена си Бебе (Сюзан Сърандън). Но за да се чувства добре гостенката, на бърза ръка се спретва един театър...

с една дума
ГРАЖДАНСКИ БРАК. Заради кръвното роднинство сключването на граждански брак в България е забранено до четвърто коляно. Тоест не може да се вземеш с някой от първите братовчед(к)и. Огледай се сред вторите, третите и т.н.