Вълкът от Уолстрийт

icon
Sofialive.bg

Когато някой филм щедро надминава продължителността от два часа, няма грам спец ефекти, а „динамичен" е сред първите думи, които ти идват, за да го опишеш, бъди сигурен - екипът е свършил яката работа.

Голямата клечка на Вълкът от Уолстрийт е Джордан Белфорт (Леонардо ди Каприо). В живота той иска едно - много пари. И си го взима чрез борсово посредничество, хитрост и не съвсем чисти сделки. Белфорт се е наобиколил със съмишленици, които може и да си падат малко отрепки, но пък споделят интересите му. Лъсва ги, за да изглеждат и говорят така, че богатите инвеститори да им вярват, и мангизите започват да текат. А с тях и наркотиците, жените, лудостта. Защото, цитираме, „за какво да се трепеш, ако не за кокаин и котета".

the-wolf-of-wall-street_800

Вълкът от Уолстрийт нищи истинската история на стоковия звяр Джордан Белфорт, при това толкова откровено, колкото той си я е разказал в автобиографичния роман. Случаят с тежката измама, в която е замесен през 90-те, обиколи целия свят, така че вероятността развръзката да е стигнала и до твоите уши е голяма.

Филмът обаче ще те държи на ръба, защото тандемът Скорсезе - ди Каприо е във вихъра си. Вълкът от Уолстрийт е петият им съвместен и направо кърти - с лукса, с мръсотията, с енергията, с острия сарказъм и с черния хумор.

с една дума
БЯЛО. Да, кокаинът във филма е много. Но линиите по маси, цици, кресла и т.н. всъщност са от натрошен витамин В, така че не го/ги мисли.

{{trailer}}


Текст Нели А. Калчева