Заклинанието

icon
Sofialive.bg

Проскърцване на дъски, рязко отваряне на врати, загадъчни силуети по стените... Всички компоненти на обладаната от духове стара къща са налице. Само че когато човек е вложил всичките си спестявания в новия си дом, пренебрегва тези фактори, и се опитва съвсем рационално да си обясни случващото се. До момента, в който явно разгневи вековните обитатели и стане ясно, че няма как да има разбирателство между твари от този и от онзи свят.

Вера Фармига и Патрик Уилсън са двойка, която изследва паранормални явления и всячески се опитва да помогне на новозаселило се семейство, обитаващо пренаселена с призраци къща. В ролята на майката стихийно се вихри Лили Тейлър, чиято характерна физиономия за миг се променя и от усмихната домакиня става съскащ звяр.

the_conjuring_800

Заклинанието на Джеймс Уан е вдъхновен от истински събития, случили се през 70-те в дълбоката щатска провинция, когато лекуването на екзорсизъм е било доста актуално явление. Все пак оттогава датира и най-големият култ в жанра - Екзорсистът на Уилям Фридкин.

с една дума
ЕКЗОРСИЗЪМ. Отец Хосе Антонио Фортеа е сред най-известните екзорсисти днес. Свещеникът се сблъсква с хора, обладани от зли демони всяка година. Пречистването може да продължи с месеци, като излекуваните не помнят нищо от самия ритуал.

{{trailer}}

Текст Здравко Григоров