12 години Rawk'n'Roll

icon
Sofialive.bg

Познаваш Rawk'n'Roll, срещнахме те с Мратин, Иван и Ивайло преди година. И макар да правят концерти едва от 4 години (което също не е малко), реално те са единствената и действаща онлайн медия за тежките подземни течения на рок музиката. Дуум, стоунър, психеделия, пост-рок - на Роука можеш да разчиташ за тези неща. И го правят вече 12 години. А понеже са непоправими меломани, ще отпразнуват порастването си, както те си знаят - с музика на живо.

the noise figures image
The Noise Figures

Петък вечер
Хайде на купон! Нали така се пееше в една песничка отпреди 15-20 години. И той ще бъде под шапката на Rawk'n'Roll в клуб Live & Loud. Специалните гости на празника е гръцкото гаражно рок дуо The Noise Figures, които свирят всичко, което ти напомня на път, улична прах, хладна бира, гореща мадама, пясък по клепачите и звезди в очите. С тях ще видим едни други наши любимци - родната сайкъделик рок банда Comasummer - най-подходящата компания за рокенрола на гърците. Началото е в 21:00,  а входът е 15 лева.

brigand image
Brigand

Събота късен следобед
Това пък беше предаване. И пак с песен. Отново в Live & Loud ще бъде и вторият празничен за Rawk'n'Roll ден. Групите ще бъдат цели три, като този път газим в по-тежки води. Гостите идват от Сърбия - две страхотни млади банди, които съчетават рифове и пространни китарни картини от алтернативен-рок, през психеделия и рифов метъл. Brigand и Fluid Underground ще свирят в компанията на софийското дуум трио Obsidian Sea, които пък ще представят и винилово издание на втория си албум Dreams, Illusions, Obsessions. Входът този път е само 10 лева.

fluid underground image

Така че, ако обичаш хубав китарен рок, няма къде да си другаде в последния уикенд на март, освен на рожден ден. Rawk on!