Akua Naru или поезията като рап

icon
Sofialive.bg

Този път София е напълно в тенденциите на хип-хоп, соул, джаз, блус сцената, придружена от африкански ритми, защото при нас гостува наелeктризиращата изпълнителка Akua Naru. Концертът й ще се случи този петък (11 ноември) в Sofia Live Club, а Akua ще бъдe в компанията на петима чудесни музиканти.

Femi Koleoso (барабани) е име, което можем да срещнем в продукцията на култовия Pharoahe Monch и на Ezra Collective. Ricco Komolafe (бас) пък работи с гурута в областта като J Dilla, Flying Lotus и Thundercat. Ashley Henry, на клавишните, е едва 24-годишен, а вече го наричат „новия Robert Glasper”. James Mollison ще стои зад омагьосващите звуци на саксофона, а Tobi Adenaike ще е китаристът.

Akua Naru е едно от най-значимите съвременни имена в Conscious Rap, натоварен с политическо и социално послание. Самата тя започва да създава рими още от детските си години в Ню Хейвън, САЩ. Музикалните ѝ търсения са плод на дългите ѝ пътешествия и спирки от Филаделфия и Ню Йорк до Африка и Китай. В последното десетилетие живее и записва в Кьолн. Освен зад микрофона, тя се изявява и като гост-преподавател в Хамбург, където си сътрудничи с проф. Tricia Rose – признат изследовател от САЩ и автор на „Black Noise“ и  „The Hip Hop Wars”.

Още с първия си албум, издаден през 2011 г., Akua Naru извоюва ключова позиция на тази сцена. През пролетта ѝ предстои участие във фестивала The Funk & Soul Weekender заедно с утвърдени имена като Mr. Scruff, Crazy P Soundsystem и Jordan Rakei.

А ти ще имаш удоволствието да я чуеш на живо след броени дни благодерение на Reel Feel и Sofia Live Club. Вратите се отварят в 21:00, началото се очаква в 23:00.

Препоръчваме ти да се заредиш с билет предварително от касите на Eventim