Alice Russell live band

icon
Sofialive.bg

Алис Ръсел е природна стихия. По друг начин не можем да си обясним ефекта, който тя причинява, дори когато звучи само от минималистичните ни слушалки. А избухне ли на сцена, само на метри от теб - ето ти ураган, който ще те отнесе с вокалните си мащаби. Но вместо да опустоши всичко по пътя си, Алис Ръсел ще те грабне и ще те завихри в буря от соул, фънк и джаз. Не говорим наизуст. Просто помним предишните два пъти как беше.

Музиката е част от живота на Алис ще от раждането й - баща й свири на орган, сестра й също проявява музикалност. Малката Алис тръгва първо на уроци по чело, след което пуска в употреба най-важния си инструмент - гласа, и се включва в няколко хорови състава. Още тогава проявява афинитет и към госпела, и към соул великани като Арета Франклин, Стиви Уондър и Chaka Khan. И всичко, казано дотук, оформя личния й стил, благодарение на който тя гради името си вече десет години.

alice_russell_749

В биографията си Алис Ръсел реди нагъсто албуми, продуценти и колаборации. Отявлени почитатели на мощния й глас пък са Джайлс Питърсън, китаристът Денис Кофи, Daddy G (Massive Attack) и Дейвид Бърн. Алис се появи и в съвместния проект на последния с Fatboy Slim; даде безценния си вокал и за "Men Will Do Anything".

Този петък в Sofia Live Club същата ще ни пусне поне 220 волта енергия с последния си пети студиен албум. To Dust излезе през февруари и избухна със сингъла "Heartbreaker". В него Алис пуска гласа си да се рее над модерен груув и басови ритми в изцяло нео соул стилистика. Такъв е и целият албум - взел най-доброто от класическото в жанра, но с поглед отправен смело към бъдещето.

Билети по 20 лв. от Eventim, вход 30 лв.

Текст Нели А. Калчева