ANT TC1 от Лийдс

icon
Sofialive.bg

Освен че се занимава с диджействане от 1993-а (бил е около 15-годишен), за него знаем още, че никога не си позволява да тича гол по улиците, когато времето е студено... Въпреки че много му се иска. Знаем и че майка му постоянно му повтаря, че някой ден трябва да стане успял човек, което ни навежда на мисълта, че жената не слуша дръменбейс и явно не е наясно, че синът й вече е достатъчно напред с материала.

Казахме, че първите му срещи с публиката са още в крехките младежки години, когато освен като клубен диджей, Ant се е изявява и като виден радио пират. Може и да знаеш, че „пиратството ограбва", но в случая на нашия приятел от Лийдс цялата работа е само с положителна страна, защото именно пиратското радио успява да го включи в редица компилации и микс сидита на Shy FX, LTJ Bukem, Total Science, AI, Spectrasoul, Klute и Brian G. Работите му продължават редовно да звучат в радио предаванията на Friction, Grooverider, Fabio & Bailey по BBC Radio 1, докато той кръстосва цял свят с диджей сетовете си.

Една от обиколките на Ant минава и през Mixtape 5 в началото на април, защото точно там ще се състои първото дръменбейс насочено Outlook Launch Party в България. На него ще видим още и Survival и MC JC. Ако си сред посетителите и имаш достатъчно късмет, може да спечелиш покана за Outlook Festival 2013 - най-големият фестивал за бас музика в Европа, който тази година ще се проведе в крепостта Punta Cristo Pula в Хърватия. Звучи обещаващо и като локация, и като селекция - най-добрите лейбъли в жанра са поканени, за да вдигнат шестото издание на Outlook във въздуха. Сред тях е и Dispatch Recordings - компанията на Ant TC1, под чиято шапка ще мине и партито в София. И понеже Ant е малко по-главен, решихме да видим как я кара малко преди 6 април, когато е самото парти.

ant2_by_zoe_lower_800
Фотография Zoe Lower

Как си рано сутрин?
Гледам да не се будя сутрин.
А денят ти как върви?
Винаги забравям нещо. Особено се срамувам, когато си забравя пресата за коса (смее се). Истината е, че беше велико, когато имах коса.
Освен това винаги закъснявам за някъде. Без участията, разбира се. И постоянно си повтарям, че май вече остарявам...

Светлата част от денонощието явно не ти е сила, но кажи вечер как стоят нещата?
Много приятели, смях и, разбира се, силна музика. Гледам да не съм по някакви тузарски места, а по-скоро там, където музиката си има душа. Освен това никога не танцувам на Риана (тук вече ние се смеем).

От какво ти е писнало?
От хора, които се престарават и въпреки това са много зле.
Би ли се сбил за нещо?
За нов трак от Cern, Survival, Octane, DLR... Има и още доста. Но иначе гледам да не се бия с никого, защото вероятно ще загубя, а пък и напоследък ценя това, което е останало от лицето ми.


ant1_by_zoe_lower_800
Фотография Zoe Lower

Добре, да спрем с агресивните въпроси тогава. Да поговорим малко за изкуство. Как си с филмите?
Напоследък съм доста зает и нямам време даже за един трейлър. Последно си спомням, че гледах В търсене на Шугърмен, а на Шефове гадняри много се смях - беше по-забавен, отколкото предполагах.
А любимци имаш ли си сред актьорите или режисьорите?
Може би Даниел Дей Люис. Той ме кара да забравя кой е. Когато играе, може да те убеди без проблем, че всъщност това не е роля. От режисьорите харесвам Тарантино - той би те накарал да гледаш как двама души си говорят в една стая в продължение на два часа, и пак няма да можеш да отлепиш очи.

За музиката да те питаме ли?
Обикновено слушам страшно различна музика - хаус, техно, соул, дръменбейс... и т.н., т.н. Ако трябва да кажа любим музикант, може би Къртис Мейфийлд.

Outlook Launch Party е на 6 април в Mixtape 5. Входът е 15 лв и всички присъстващи ще вземат участие в томбола с награди от магазин Стената

Текст Борис Иванов