Antimatter

icon
Sofialive.bg

Есента е вече тук - с много цветове, топли следобеди и прохладни вечери. А ако трябва да я облечем в песен, една от най-подходящите е "Epitaph" на британските меланхолици Antimatter. Акустични китари, чист и дълбок глас, красиви мелодии - всичко това са отличителните белези на музиката на бандата на Мик Мос. А добрата новина е, че след като го видяхме у нас преди повече от 6 години в акустичен лайв с бившия му колега от други големи британски майстори на меланхоличното звучене - Anathema, в самото начало на есента, на 23 септември получаваме пълнокръвен лайв и на Antimatter в София.antimatter band image

Британците не са непознати за почитателите на минорния звук. Antimatter красиво съчетават акустичните мелодии с по-твърд китарен звук и меки вокални линии в песните си вече почти 20 години. След по-електро и ембиънт ориентирани ранни три албума, в момента групата на Мик Мос издава меланхолични рок албуми с много дълбочина и нежна атмосфера. Antimatter в момента са на турне в подкрепа на шестия си албум The Judas Table - един от най-силните им албуми, получил изключително високи оценки от критика и фенове.

Концерта на 23 септември в Live & Loud ще открие родната атмосферична фентъзи/готик банда Aegonia (на третата снимка горе), която в момента подготвя и първия си албум. Още една причина да се разходиш в петъчната вечер за красива музика на живо. Билетите са по 25 лева на предварителна продажба и 30 в деня на концерта.