Бalkansky Live

icon
Sofialive.bg

Тези симпатяги нямат нужда от представяне, защото от край време са се настанили дълбоко в сърцата ни. Момчето с много лица - Иван Шопов, е добре познат както на любителите на по-тежкия саунд, така и на феновете на визуалното изкуство. Защото, освен че твори бас от класа, Иван рисува умело, а въображението му не спира да го сблъсква с нови и нови предизвикателства за таланта му.

Balkansky image
Фотография Ивайло Петров

Един от множеството проекти, с които се е ангажирал многоликия, е съвместната му колаборация с графичния дизайнер Иво Христов и музиканта Теодосий Спасов. Или по-познати като Бalkansy. Съчетанието между фолклор, електроника и визуални нюанси се превръща в магическа феерия, която гали сетивата въпреки характерното за повелителя на електронната музика по-тежко звучене.

Триото има два албума зад гърба си - Kuker (2009) и Orenda (2012). През последните месеци на 2015 достигнаха и до далечните северноамерикански земи (включително и Канада), за да представят аудио-визуалния си проект отвъд океанските ширини. А ние отново нямаме търпение да се насладим на музикалните Бalkansky вълшебства на родна земя - муза за тримата виртуози.

Фотография Ивайло Петров (първа снимка в Галерия) и Иво Христов (втора и трета снимка в Галерия)

Билети по 10 лв. от Eventim
Вход 15 лв. (при останала наличност)