Bigbanda DJ Party

icon
Sofialive.bg

Bigbanda, или поне четирима агенти от амрофния колектив, ще изпълзят от тайното си леговище на 9 януари в малката зала на Mixtape 5 за неповторим звуков трип. На сцената ще вилнеят Zazizazi, Mr.Smiff, Genda и Halojo. А сега по ред на номерата.

Първи ще те подготви за излитане Тодор Стоянов-Zazizazi. Мулти-инструменталист, музикант, композитор, изобретател на джаджи за нойз, а също и част от формациите Ambient Anarchist, Space Dub Jammers и FlyWe2daMoon, Zazizazi навярно има и още много лица, за които дори не подозираме. Сигурни сме обаче че якия му саунд ще ти докара космически екстаз още в началото на паметната вечер.

zazizazi

Следващото име в лайн-ъпа е Стефан Христов a.k.a. Mr. Smiff. Ако трябва да определим стила му по стандартния начин, по-скоро няма да ни стигне времето. Mr. Smiff умело преплита ай ди ем, глич, хип-хоп, фънк, дръменбейс, джънгъл, дъбстеп, пънк, джаз и електронно звучене в невъобразимо готин музикален експеримент. Ако се чудиш къде можеш да го сгащиш, търси Ambient Anarchist, Space Dub Jammers, Cheap Trix или локацията на Genda, с когото имат лайв дуо. А иначе върви в комплект с тромпет, компютър и апаратура, с които с кеф ти завърта главата при всяко участие.

Mr. Smiff

Стигаме до Станислав Генадиев-Genda, когото преди време хванахме натясно с няколко въпроса. Genda е професионален артист, който оставя дълбоки следи в съвременното танцово изкуство, пърформанс и продукция. Овършал е европейската сцена както с компания, така и соло и да ти кажем честно, работата му хич не е за изпускане. В петък ще се погрижи настроението да върви прогресивно нагоре с музиката си, повлияна от британската бас сцена, класическия джаз и фюжън, примесени със счупени бийтове.

Genda


За финал ти оставихме дамата във фантастичната четворка от 9 януари, но така сме сигурни, че ще я запомниш. Halojo (на третата снимка горе) и нейната музика ще те обгърнат в мистерия с експерименталното си електронно звучене. Вълнуващият край на вечерта е гарантиран, а ти не се бави с решението дали да хванеш пътя към космическия трип. Къде точно ще те отведе, ще разбереш малко след 21:00, а билетът за полета струва пет точки.

Текст Деяна Узунова / На снимките в текста: Zazizazi, Mr.Smiff и Genda