BigBanda presents SpaceDubJammers

icon
Sofialive.bg

Тези момчета (и едно момиче) трещят наоколо в различни агрегатни състояния вече доста време, така че изобщо не се изненадахме, когато преди няколко месеца започнаха методичната си офанзива обединени. По принцип и ние като всички нормални българчета сме скептични към думи от рода на обединение и сдружение, но в случая гласуваме с тотално мнозинство за тяхната формация. И все пак - какво е това?

BigBanda са предимно музиканти. Повечето от тях свирят в поне по три групи, отделно имат и по няколко самостоятелни проекта. Основната им обща работа се състои в подпомагане на млади артисти, звукозаписна дейност и организиране на събития. Свидетели сме, че с последното се справят подобаващо. Стилово се разхождат навсякъде, където е възможно, на моменти дори отвъд, но не е необичайно на концертите им да се чува джаз (ледено студен), електро, ембиънт и дъб (които разтапят), или пък ска и пънк (на точката на кипене).

sdj_11_800

В петък (15 ноември) BigBanda ще бъде представена в Grindhouse от SpaceDubJammers (малко ударни, малко синтезатори, малко тромпет и доста бас). Освен тях, в момента могат да бъдат преброени още осем музикални субекта в бандата - Popara, FlyWe2DaMoon, Cheaptrix, Voxbox, Clavexperience, Mr.Smiff, Zazizazi, Halojo. Обединението е подслонило и групичка визуални артисти. Но за това - друг път, ако слушаш.

Може да следиш бурния живот на BigBanda тук.
Или да чуеш звук от
SpaceDubJammers тук

Текст Веселин Трандов