Blend Mishkin от Атина

icon
Sofialive.bg

От малък е много вътре в музиката. На 10 прави банда. Но в последствие се пренасочва към соловата кариера на диджей. И така последните 15 години. Е, кривва и към продуценството в един момент - горе долу когато се събира с Palov. С него заформят дуото Palov & Mishkin и лейбъла Cast-a-Blast. Но продуктивният грък пълни портфолиото си и с други колаборации. Имал е съвместни проекти и е ремиксирал за имена като Featurecast, The Hot 8 Brass Band, Mr Benn, DJ Spooky, Captain Planet, Dirty Dubsters и Grant Phabao.

Не се задържа много-много в южната ни съседка и често гостува на клубове в Будапеща, Виена, Мюнхен, Антверпен, Лондон, Бристол, Манчестър, Истанбул. Сега явно пак не го свърта на едно място, защото ще пали фитила на европейското си турне и първи в списъка за взривяване е Mixtape 5.

blend_mishkin_720

Какво става напоследък?
Последни приготовления и детайли около турнето. Иначе точно приключих с миксирането и продуцирането на EP-то на Burger Project - гръцка банда. Както и с компилация със семпли от архива ми за диджеи и продуценти. И двете ще излязат по-късно през годината. Също така наскоро пуснах за безплатно сваляне новия ми сингъл с MC Jamalski „Break out Riddim".
Кога реши, че трябва да си професионален диджей?
Май беше 1999-2000-а. Тогава започнах да пускам по барове и клубове в Атина и региона.

Кое ти оказа влияние в този ранен период?
Най-вече годините, в които работех в музикални магазини - между 1994-а и 1999-а. Това беше времето когато трип хопът набираше скорост, както и електронни продуценти като DJ Shadow, K&D, Fila Brazillia, Cup of Tea Records, Pork Recordings и т.н. Благодарение на всичко това открих стилове като фънк, а после и джаз, афробийт, реге, дъб.
А сега в каква посока гледаш?
Много си падам по регето по принцип - от денсхол до руутс, ню руутс, ремикси, реге с хип хоп, рагамъфин и каквото се сетиш. Интересни са ми и всички начини за производство на звук, но също и промотирането, правенето на партита, методите за дистрибуция , изпълненията на ямайската музикална сцена.

Нали си и продуцент. Кажи нещо за състоянието на музикалната индустрия в момента.
Силата на интернет промени правилата на играта през последните 10 години. Хубаво е, че всеки, без значение къде се намира, има достъп до музика от целия свят. Също така ми харесва, че в момента е много по-лесно за музикантите да споделят с хората какво са замислили, да промотират и сами да контролират работата си. Няма нужда от големи компании, бизнес чиновници и лакеи от звукозаписната индустрия, за да си правиш музиката.
Кое му е най-хубавото на това да си диджей?
Това, че радваш хората и пътуванията до нови места.
А най-гадното?
Късното лягане, дългите пътувания, поръчването на песни! Но едното не може без другото.

Кой е твоят топ 3 в момента?
DJTzinas & MrBigk - My Style is the Bom, Rayvon & Red Foxx - No Other Like You, Lady Bee - Murda Dem.
Какви са ти впечатленията от предишните ти посещения тук?
Начинът, по който се забавляват българите и гърците са много близки, затова винаги се чувствам като у дома си, когато съм в София.
Ако не беше диджей, с какво щеше да се занимаваш?
Може би щях да съм готвач. До шеф не съм сигурен, че щях да стигна, но поне готвач със сигурност.


Домакин е Александър Сано, който се раздава, нищо че е на изчезване. Вход 6 лв.

Текст Нели А. Калчева