Booka Shade и Mark Farina

icon
Sofialive.bg

Не че имаме нещо против собствените си години, ама друго си е да си на 23. Едно безгрижие, едни трепети... Точно си напипал кое в този живот си струва и си отворил всичките си чакри за него. А като гледаме скоростта, която Yalta е набрала и събитията, които е планирал клубът за следващите месеци (Solar Easter - поклон до земята), не се очертава грам кротване. Това да се чува!

И съвсем очаквано един рожденик с нюх към силните парти усещания ще духне поредната свещичка с подобаващо съботно изтрещяване. С точно такава идея, предполагаме, организационният комитет на Yalta е привикал следните небезизвестни имена за своите зали.

Room 1 е запазена за немското дуо Booka Shade, зад което са се скрили Walter Merziger и Arno Kammermeier, които се знаят от тринайсетгодишни. Те обаче не винаги са били магнитът за прожектори и фенове, който са сега. В началото на кариерата си се захващат със синт поп, но кой знае защо не успяват да се изстрелят в звездната орбита с него. Двамцата естествено не се отказват и с течение на времето променят траекторията на ракетата си - не без помощта на съмишленици като M.A.N.D.Y., с които стартират лейбъла Get Physical. Сега Валтер и Арно са хванали електро хаус посоката, но с удоволствие я разнообразяват с осемдесетарски ню уейв и клубния тек хаус на 90-те. Което явно се оказва правилният маршрут, ако си решил да запалиш пода на клубовете с нещо горещо като това.

mark_farina_640_01

От Чикаго пък към Room 2 се е запътил Mark Farina, който от 89-а е тръгнал да обикаля клубовете и му се носи славата на як експериментатор. Чували сме даже, че има способността да се клонира и да пуска музика едновременно в две зали. Е, този път ще му се наложи да съсредоточи своя дийп хаус с ейсид джаз елементи и ъндърграунд ритъм в една единствена зала. Ако се чудиш за какво ти говорим, става въпрос за стил, който Марк сам е кръстил mushroom jazz. Все още ли не ти е ясно? Ето, добий представа оттук. И се приготви за стилно поклащане на глава в глезещ сетивата отлежал ритъм.

Подгравят Liubo Ursiny, Stefan Popov и Runo. Билети по 25 лв. от Eventim

Текст Нели А. Калчева