Brussels Pony Club

icon
Sofialive.bg

Brussels Pony Club е името, което слива в едно белгийските музиканти Антоан ‘DkA’ Вербруж и Парсифал Марин, за да създадат свой нов уникален стил, вдъхновен от корените на техното, ню-уейва и поп музиката, с преплетен, дълбок, хипнотизиращ вокал. Дуото ни пренася в меланхолични емоции, където, както те споделят, “истината остава неизказана, а мракът носи светлина.”

bpc image

Запознават се в Брюксел преди 5 години, от там идва името, и макар всеки да е със свой проект, жаждата към еклектиката събира експерименталното дуо в едно. Това става и основната им идеология. Закърмени от белгийската рейв сцена, музикантите създават магнетично-хипнотизираща атмосфера, в която наелектризираните ритми, подобно на медитация, карат публиката да се чувства хем здраво стъпила на земята, хем с отправен поглед към небето. Наричат го освобождение от материализма и статуквото, нещото, което изкарва истинската и чиста енергия на дансинга.

bpc2 image

Парсифал пише текстовете, негов е и вокала - дълбок и под тихото ехо на ню-уейва. Толкова дълбок, че всеки, който го е чул, го е запомнил. Антоан пише музиката, смесвайки различни стилове. И понеже това не е първият концерт на групата, те вече имат и своите български фенове. Не търсят слава, възприемат се повече като чудновати и ексцентрични, далече от комерса.

bpc3 image

Когато ги питаме за името Brussels Pony Club, отговарят, че първата дума ги обединява като мястото, откъдето започват. За втората част се смеят, споделяйки, че в Брюксел има истински брюкселски пони клуб. Това им се е сторило толкова абсурдно, че решават да взаимстват името, отваряйки свой клуб (само че виртуално-музикален). От няколко месеца Парсифал Марин живее в София, което е една от причините да имат вече своята малка фен група тук. Когато го питаме, защо точно София, вокалистът с тежък бас отговаря: “Дойдох да експериметирам. Привличат ме оръфаните, незавършени неща, така и градовете. Тази оръфаност във всичко тук е очарователна. Хората, които срещам постоянно зараждат нещо, творят. Намирам тази енергия за много вдъхновяваща."


bpc4 image

С предстоящия си концерт, Brussels Pony Club готвят представянето на новото си EP, вече второ, а като бъдещи планове споделят за създаването на цял албум. Сигурни сме, че съвсем скоро това ще се случи и е напълно възможно премиерата му да е у нас. А за сега си запазваме четвъртък, 16 февруари в Tell Me Bar, за да се освободим от статуквото и пренесем в имагинерния свят на ексцентричното белгийско дуо.

 

Вход 5 лв.

Текст Мартина Стефанова