Bucie от ЮАР

icon
Sofialive.bg

Може би си я чакал още през лятото, когато участието й бе заявено на феста в Созопол. Тогава нещо я възпрепятства и не успяхме да чуем на живо прословутия й глас, но Bucie обеща да се реваншира и ето че няколко месеца по-късно дойде време за лайфа й в София.

Африканската красавица действително притежава глас за завиждане. Освен това е едва 25-годишна, а вече е покорила върховете на десетки класации за продажби, превърнала се е в едно от най-разпознаваемите лица на родната си музикална сцена и е съсобственик на Demor Music - компанията, която я открива и лансира.

Звучи като приказка, съвсем достойна за „принцесата на хауса", както се казва й последният й албум. Само че преди да се стигне до тези успехи Bucie минава през няколко тежки периода, в които й се налага да изстрада решението си да се занимава с музика.

Когато за първи път отива на прослушване за едно музикално състезание, тя е бременна и няма навършени 18 години. Майка й и баща й въобще не са доволни от нея точно в този момент, да не говорим за някаква по-специална подкрепа. Затова Busisiwe (както е пълното й име) отива на конкурса със сестрите си. Естествено размазва конкуренцията и оставя журито в размисли и страсти какво да го правят това бременно девойче, което дори няма необходимото пълнолетие, за да продължи в надпреварата. Както обаче се досещаш, Bucie стига до по-горните кръгове и за първи път отива сама в Йоханесбург. Някъде по това време решава, че би могла да даде на музиката нещо повече от участие в църковния хор. Малко след това баща й си отива внезапно и в негова памет Bucie пристъпва към изпълнение на желанието си да учи музика.

Записва се в Central Johannesburg College в специалност бас китара заради страхотния звук, който притежава този инструмент. По това време провидението я среща с Demor (настоящия й съдружник, който всъщност й е бивш продуцент). Той търси певица за общия му проект с популярния Black Coffee и когато чува Bucie, директно я ориентира към студиото, за да започнат работа с нея възможно най-бързо.

Оттам насетне успехите за младата южноафриканска надежда се зареждат един след друг. Но като че ли само срещата й с хората, които й подават първи ръка, се дължи на късмет. Всичко останало е плод на много труд и специално отношение към работата.

След участия в Америка и Европа, ето я и при нас. Щеше ни се да си поръчваме нещо на някой пясъчен бар, докато богатият й глас се миксира с вълните, но в момента нямаме право на претенции. 


Bucie ще бъде подкрепена от нашите DJ ilko, DJ George Quest, DJ Jijo и DJ Ihou. Началният час е  22:00, а входът - 15 лв.

Текст Борис Иванов