Carl Cox и Jon Rundell от Великобритания

icon
Sofialive.bg

Направо ни е неудобно да наричаме Карл Кокс „легенда". Слабее ни това определение, като знаем за какъв великан става въпрос. Та той се навърта около музиката вече четири десетилетия. И то около правилната - преди да открие aсид хауса и техното, отначало се рови из плочите със соул и диско на родителите си, а като тийнейджър си купува и първия чифт декове.

И ето че на 16 Карлито е поставен пред първата сериозна дилема в живота си - да продължи да бачка по строителни обекти през деня или да се посвети изцяло на диджей заниманията си през нощта. Е, досещаш се, че накрая кутията с инструменти е пенсионирана в килера и се заменя с трети дек - причината усмихнатият диджей да се сдобие с прозвището „The Three Deck Wizard".

Carl Cox image 

Така от парти на парти в края на 80-те Карл се позиционира в първите редици на рейв движението, а кариерата му направо изхвърча в облаците с огромно количество любов, мир, обединение и уважение. И въпреки че това време отдавна е минало, гуруто с барбадоски корени продължава да чувства като свой диджей дълг да се рови из музиката, да търси нещо концептуално, за да дава тласък на новото и нечуваното.

Естествено, за да успее да покаже на света най-добрите ъндърграунд диджеи, на Кокс му трябва лейбъл. Така се ражда Intec, който през 2010 се трансформира в Intec Digital. А година по-късно една от перлите в короната на компанията - Jon Rundell, е повишен до ранга управляващ директор. Но чисто новата административна титла на младежа не му пречи да продуцира музика. Момчето от Лондон не спира да вади магии и от своята шапка, като любимият ни "Knick Knack" отпреди няколко години. А заявките за ремикси от величини като Moby, Fatboy Slim и Paul van Dyk, продължават да валят.

Jon Rundell image 

Добрата новина е, че този път Jon и Carl са се запътили към София в тандем за едно тлъсто и изкъртващо душите парти - така като Metropolis обичат да ни ги гласят. Честно, вече броим дните.


Сетът на Rundell стартира в 00:30, а Карл ще се включи веднага след него в 02:30 и, естествено, ще остане на смяна поне до 6 сутринта. Enjoy!

Партито е на 30 април в Зимния дворец от 21:00,
билети по 45 лв. от Eventim

Текст Нели А. Калчева